Hitri meni

Srednja poklicna in tehniška šola
Murska Sobota
Šola z najdaljšo tradicijo v Pomurju.

Dijaki v Evropskem parlamentu

Naši dijaki so v času med 11. in 13. oktobrom 2017 v sklopu projekta Evrošola obiskali Evropski parlament v Strasbourgu v Franciji.

četrtek, 19. oktober 2017, 16.08

1.jpg

Dijaki so se udeležili obiska ambasadorjev iz programa Šola Ambasadorka Evropskega projekta in se vključili v projekt Evrošole v Evropskem parlamentu v Strasbourgu v Franciji.

 

"Udeležitev Evrošole (v originalu: EUROSCOLE) v Evropskem parlamentu v Strasbougu se mi je zdela enkratna izkušnja, saj sem lahko za en dan preizkusil kako je biti poslanec v Evropskem parlamentu. Spoznali smo veliko novih ljudi iz različnih držav in različnih kultur. Imeli smo tudi priložnost zastaviti vprašanje evropskemu poslancu iz Grčije Dimitrios Papadimoulisu. Razdelili so nas v 5 skupin in nas odpeljali v sejne dvorane, kjer smo debatirali na temo zaposlitev mladih v Evropi. Skupaj smo sodelovali da smo prišli do najboljših možnih rešitev na to temo, ki smo jih potem predstavili pred celotnim parlamentom in debatirali na to temo ter izpopolnjevali naše rešitve. Vsaka šola je imela kratko predstavitev o njihovi državi in šoli katero obiskujejo. Po kosilu smo se poiskali 4 posamezniki iz 4 različnih držav in sodelovali v igri EUROGAME, kjer smo odgovarjali na vprašanja v različnih jezikih."

Svojo izkušnjo je tako zapisal dijak Bine Hrastelj.